Şengen Vize Evrakları

3rd Ara 2016
sengen vize bedelleri

                           ŞENGEN VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

SSK’LI (SGK) ÇALIŞANLAR ICIN GEREKLI EVRAK LİSTESİ

    • ÇALIŞTIĞINIZ ŞİRKETİN ANTETLİ KAĞIDINA İŞE GİRİŞ TARİHİ, ŞİRKETTEKİ GÖREVİNİZ  SEYAHAT TARİHLERİ VE MAAŞININ BELİRTİLDİĞİ ISLAK KAŞELİ İMZALI DİLEKÇE (en az üç ay Çalıştığınız iş yeri tarafından İş Belgesi gibi verilmesi gerekir)
    • İMZA SİRKÜLERİ (GEÇERLİLİK TARİHİ GEÇMEMİŞ OLAN) İşyerinizdeki resmi belgelere imza yetkisi olan kişiye ait olması gerekir
    • SON 3 AY İÇERİSİNDE ALINMIŞ ORİJİNAL FAALİYET BELGESİ. İş yerinizin bağlı olduğu Ticaret Odası veya benzeri Oda’ardan Derneklerden alınır
    • 2015 Senesine ait işyerinizin MATRAHLI VERGİ LEVHASI fotokopisi
    • SİCİL GAZETESİ İş yerinizin Ticaret sicil gazetesindeki ilanının fotokopisi
    • SSK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ İş yeriniz tarafından verilecektir
    • SON 3 AYLIK ISLAK KAŞELİ İMZALI MAAŞ BORDOROSU -SSK HİZMET DÖKÜMÜ  ile birlikte İş yerinizden temin edeceksiniz
    • Kendinize ait halen açık ve çalışır durumdaki SON 3 AYLIK HAREKETLİ, GÜNCEL VE BAKİYELİ ORİJİNAL BANKA HESABINIZIN DÖKÜMÜ varsa Banka Cuzdanı fotokopisi (SON 3 YIL İÇERİSİNDE SCHENGEN VİZESİ OLMAYAN YOLCULARDAN BANKA İMZA SİRKÜLERİ İSTENMEKTEDİR) (BAKİYE’nin EN AZ 3000 – 5000 TL.olması gerekir 0 bakiye olamaz) Hesabınızın olduğu Banka’dan hesap dökümünüzü imzalı kaşeli almanız gerekir
    • VAR İSE Arsa,Bina,Daire TAPU VE ARAÇ,T Yat RUHSATI FOTOKOPİLERİ
    • TC No Yazan Nüfus Cüzdanı’nızın  iki taraflı KİMLİK FOTOKOPİSİ
    • 2 ADET BİOMETRİK RESİM ARKA FON BEYAZ OLMALI Konsolosluklara göre değişebilmektedir
    • ORİJİNAL VUKUATLU NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Nüfus müdürlüğünden temin edebilirsiniz
    • ESKİ (varsa) VE YENİ PASAPORTLARINIZ (FOTOKOPİ DEĞİL ASLI) Yeni pasaportunuzun en az 6 Aylık geçerlilik süresi olmasına dikkat ediniz
      Not: Konsolosluk gerek duyması halinde ek evrak isteyebilir.
    • Vize işlemlerinizin tarafımızdan takip edilmesini isterseniz Telefon: 0216 346 70 34 – 0539 711 99 19

 Şirket sahibi veya Ortkakları için Gereken Evraklar:

  1. Şengen Vize Başvuru Formu. Doldurulacak
  2. Pasaport en az 6 ay süre geçerliliği olacak
  3. Fotoğraf. ölçüleri- ebatı değişebilir
  4. Vize ücreti
  5. Seyahat Sağlık Sigortası: 30.000 €uro teminatlı olması gerekecek
  6. Uçak Bileti, Otel rezervasyonları,Davetiye ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  7. Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  8. Şirketin  bağlı bulunduğu ticaret odasından alınacak faaliyet belgesi, Çiftciler için Ziraat Odasi`ndan Çiftci Belgesi,
  9. Ticaret sicil gazetesi ilan kopyası
  10. Vergi levhası kopyası, son tarihli olması gerekir
  11. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  12. T.C Nüfus Kağıdı Kimlik 2 taraflı Fotokopisi
  13. Evlilik Cüzdanı Fotokopisi (başvuru sahibinin evli olması halinde)
  14. Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

C) Başvuru sahibi  emekli ise:

  1. Başvuru Formu
  2. Pasaport
  3. Fotoğraf
  4. Vize ücreti
  5. Seyahat Sağlık Sigortası
  6. Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  7. Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  8. Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya  emekli cüzdanı)
  9. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  10. T.C Kimlik Fotokopisi
  11. Evlilik Cüzdanı Fotokopisi (başvuru sahibinin evli olması halinde)
  12. Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

D) Başvuru sahibi öğrenci ise:

  1. Başvuru Formu
  2. Pasaport
  3. Fotoğraf
  4. Vize űcreti
  5. Seyahat Sağlık Sigortası
  6. Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  7. Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  8. Öğrenci Belgesi
  9. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  10. Sehayat masraflari ebeveyn tarafindan karsilanacak ogrencinin ilgili aile bireyine ait ayni nitelikteki banka hesap dokumanı ve masrafları karsilayacağına dair imzali yazısı.
  11. T.C Kimlik Fotokopisi
  12. Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa)

NOT: Seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse (bu koşul geçerli değildi

Comments are closed.